De High-Pressure Extraction (HPE) Kit is een nieuwe innovatieve extractie methode voor het extraheren van cannabinoïden uit plantmateriaal. Het maken van een extract met de HPE kit is makkelijk,  snel en geeft in combinatie met het CleanXtract een superieur resultaat ten opzichte van de traditionele extractie methoden. Met de HPE kit in combinatie met het CleanXtract worden >99% van de cannabinoïden geëxtraheerd.1

Wat is een HPE kit?
Een HPE ( High-Pressure Extraction ) kit bestaat uit een aangepaste “siphon whipper”, een filter en een indamp schaal.

Geen geknoei meer
Met de HPE Kit is geknoei en het gebruik van allerlei gebruiksmaterialen verleden tijd. Het extraheren of koud infuseren van de cannabinoïden gaat met de HPE kit binnen enkele seconden. Je hebt geen extra materialen nodig , de HPE kit is alles wat je nodig hebt voor een zuiver extract.

Infuseren onder hoge druk
Dankzij de hoge druk zullen de cannabinoïden binnen enkele seconden volledig oplossen in de vloeistof. De druk zorgt ervoor dat de vloeistof diep doordringt in het plantmateriaal. Wanneer de druk vervolgens weg valt wordt de vloeistof op microscopisch niveau uit het plantmateriaal geforceerd. De celwand breekt open en de actieve bestanddelen kunnen binnen enkele seconden in een vloeistof worden geïnfuseerd. Iets dat normaal gesproken weken of zelfs maanden kan duren!

Als vloeistof om te infuseren kunnen de volgende vloeistoffen worden gebruikt:

 • Olijfolie
 • Alcohol
 • Melk
 • CleanXtract

Koud infuseren
Met de HPE kit kun je cannabinoïden ook binnen enkele seconden koud-infuseren in olijfolie, alcohol of melk. Door na elke infusie telkens dezelfde vloeistof te gebruiken en nieuw plant materiaal kun je een sterk geconcentreerde cannabis-olie of tinctuur maken op een veilige en snelle manier. Het koud-infuseren duurt normaal enkele weken, maar met de HPE kit slechts enkele seconden!

Een superieur extract in slechts 3 stappen!
Voorbereiding: Zet de waterkoker aan en vul het onderste gedeelte van het indampschaaltje met heet water. Het bovenste gedeelte (de deksel) zet je er bovenop, daar komt de extractievloeistof in om te verdampen. Zet het schaaltje altijd buiten neer.

 1. Doe het plantmateriaal in het filterzakje, voeg het CleanXtract toe en draai de capsule er op zodat het onder druk komt te staan. Schud vervolgens langzaam gedurende 30 seconden.
 2. Hou de HPE kit ondersteboven met het slangetje vlak boven het indampschaaltje en druk vervolgens de hendel in waardoor de vloeistof via het slangetje in het schaaltje stroomt.
 3. Sit back and relax! Binnen 30 minuten is de vloeistof volledig ingedampt en blijft er een zuiver full-spectrum extract over.

HPE kit aanschaffen?
Vraag naar onze wederverkopers om een complete HPE kit aan te schaffen. Bent u zelf een wederverkoper: vraag dan onze resellers-prijslijst aan via het contactformulier.

De HPE kit is inclusief;

 • Aangepaste Siphon whipper (250 ml , 500 ml of 1000 ml)
 • Filter
 • Indampschaal
 • Gratis fles CleanXtract

Verkrijgbaar in diverse inhoudsmaten

Small: 250 ml. geschikt om 5 – 25 gr. plantmateriaal te extraheren
Medium: 500 ml. geschikt om 25 – 50 gr. plantmateriaal te extraheren
Large: 1000 ml. geschikt om 50 – 100 gr. plantmateriaal te extraheren

Kortom de HPE kit is een multifunctionele gebruiksvriendelijke kit met veel mogelijkheden en superieure resultaten!

Meest gestelde vragen over de HPE-kit

 • Lost CleanXtract de afdichting van de HPE kit op? Nee: de afdichting is van kunststof en moet na gebruik worden afgespoeld met water. Mocht de afdichting toch uitzetten laat de kit dan na het afspoelen met water drogen. De afdichting zal dan krimpen tot de oorspronkelijke afmeting.
 • Hoe moet ik de HPE kit bewaren? Spoel de HPE kit na gebruik af met water. Voor het schoonmaken zitten er borsteltjes in de verpakking. De kunsstof afsluiting kun je eruit halen. Schroef de HPE kit alleen in elkaar als hij droog is. Dit in verband met de vorming van schimmels in een te nat milieu.
 • Hoeveel extractievloeistof moet ik gebruiken: Het te extraheren materiaal moet onder de extractievloeistof staan. Een HPE kit van een liter hoeft dus niet altijd een liter extract te bevatten.
 • Eén filterzakje is te weinig. Wat moet ik doen? bestel bij ons een extra zakje of gebruik iets anders: een panty werkt ook perfect.

Consumentenprijslijst HPE en CleanXtract LaCassini Research Moving to the next level

High-Pressure Extraction Kit (HPE)